صفحه اصلی
مقالات
نبض بازارهای جهانی: نوسان سهام آسیایی، با تأثیر داده‌های ضعیف چین و خوش‌بینی نسبت به انتشار اوراق بلندمدت

نبض بازارهای جهانی: نوسان سهام آسیایی، با تأثیر داده‌های ضعیف چین و خوش‌بینی نسبت به انتشار اوراق بلندمدت

سهام آسیایی در معاملات دوشنبه در یک روند جانبی با تمایل نزولی نوسان داشتند، زیرا احساسات بازار تحت تأثیر داده‌های ضعیف چین و خوش‌بینی نسبت به گزارش‌هایی است که اعلام می‌کنند این کشور به زودی اوراق بلندمدت فوق‌العاده‌ای را منتشر خواهد کرد.

بطور کلی بازار سهام آسیا در شروع هفته بیشتر تحت تسلط فروشندگان قرار داشت. شاخص بورس هنگ کنگ به بالاترین سطح خود از ماه آگوست رسیده، در حالی که سهام فهرست شده در بازار داخلی چین عمدتاً کاهش یافته‌اند. شاخص‌های سهام ژاپن و استرالیا نیز افت کردند. بر اساس گزارش بلومبرگ، برنامه انتشار اوراق ویژه بلندمدت چین به ارزش ۱ تریلیون یوان (۱۳۸ میلیارد دلار) از روز جمعه آغاز می‌شود و در نهایت شامل اوراق با سررسید ۲۰، ۳۰ و ۵۰ ساله خواهد بود.

اخبار مربوط به برنامه انتشار اوراق بدهی، پس از انتشار داده‌های ضعیف چین در آخر هفته که منجر به کاهش اولیه سهام شد، احساسات بازار را بهبود بخشید. همچنین، با انتشار گزارشی مبنی بر اینکه بایدن قصد دارد تعرفه‌های خودروهای الکتریکی چینی را افزایش دهد، نگرانی‌ها درباره تنش‌های تجاری بیشتر بین آمریکا و چین شدت یافت.

می توان گفت که چشم‌انداز رشد اقتصادی چین با توجه به داده های اقتصادی و رقابت ایالات متحده برای کاهش واردات از چین در هاله یی از ابهام قرار گرفته است. زیرا با وجود در پیش بودن انتخابات و احتمال تغییر دولت، تصمیم جدید کاخ سفید که می تواند برای جذب بخشی از آرای تیم رقیب باشد، نشان می دهد که صرف‌نظر از اینکه چه کسی در انتخابات آمریکا در نوامبر انتخاب می‌شود، ما شاهد تشدید تنش‌های تجاری آمریکا و چین خواهیم بود.

شاخص دلار بلومبرگ و اوراق قرضه ۱۰ ساله معیار هر دو تغییر چندانی نداشتند. در سوی دیگر اقیانوس، اوراق قرضه ژاپنی پس از اینکه بانک مرکزی ژاپن مقدار کمتری از بدهی‌های دولتی را نسبت به مزایده قبلی خریداری کرد، کاهش یافتند.

محرک های بازار در هفته جدید

سرمایه‌گذاران در حال بررسی اظهارات مقامات آمریکایی هستند تا نشانه‌هایی از مدت زمان نگه داشتن نرخ‌های بهره در سطوح بالاتر توسط فدرال رزرو را پیدا کنند. رئیس بانک فدرال رزرو دالاس، لوری لوگان، هفته گذشته گفت که هنوز اندیشیدن درباره کاهش هزینه‌های وام‌دهی زود است، در حالی که میشل بومن، یکی دیگر از اعضای کمیته بازار باز، گفت که انتظار ندارد فدرال رزرو در سال ۲۰۲۴ نرخ‌ها را کاهش دهد.

عوامل اصلی بالقوه برای بازارها این هفته شامل تصمیم‌گیری نرخ سیاستی چین در روز چهارشنبه و انتشار نرخ تورم آمریکا در همان روز است.

اعتماد در بازار چین در حال افزایش است، حتی اگر شاخص‌های اقتصادی به طور کامل از این خوش‌بینی پشتیبانی نکنند. نظر می‌رسد که حرکت بیشتر بازارهای مالی چین توسط عوامل تکنیکال هدایت می‌شود تا عوامل بنیادی.

داده‌های ضعیف چین بر نفت در روز دوشنبه فشار آورد، با این حال معامله‌گران کالا همچنین منتظر نشست اوپک پلاس در مورد سیاست عرضه هستند.

وزیر نفت عراق، حیان عبدالغنی، ابتدا در آخر هفته گفت که بغداد به اندازه کافی تولید را کاهش داده و با کاهش بیشتر موافقت نخواهد کرد. اما بعداً او گفت که هر تصمیمی موضوعی برای اوپک است و به هرچه گروه تصمیم بگیرد پایبند خواهد بود. اوپک+ در اول ژوئن جلسه‌ای خواهد داشت.

از مناطق دیگر، منطقه یورو قرار است گزارش‌هایی در مورد تورم و رشد ارائه دهد، در حالی که تعدادی از مقامات فدرال رزرو از جمله رئیس جروم پاول سخنرانی خواهند کرد.

رویدادهای کلیدی این هفته:

اعتماد تجاری استرالیا، دوشنبه:

این شاخص میزان خوش‌بینی یا بدبینی مدیران تجاری نسبت به چشم‌انداز اقتصادی را نشان می‌دهد. ارقام بالاتر نشان‌دهنده بهبود شرایط تجاری و اقتصادی است که می‌تواند منجر به افزایش سرمایه‌گذاری و استخدام شو و تقویت کننده دلار استرالیا خواهد بود و بر عکس کاهش خوش بینی به آینده اقتصادی دلار استرالیا را تضعیف می کند.

قیمت‌های مواد غذایی نیوزیلند، انتظارات تورمی، دوشنبه:

این گزارش تغییرات در قیمت‌های مواد غذایی را بررسی می‌کند که می‌تواند به عنوان شاخصی پیشرو برای تورم کلی باشد. انتظارات تورمی نیز نشان‌دهنده دیدگاه‌های فعالان اقتصادی درباره تورم آینده است.

تجارت هند، شاخص قیمت مصرف کننده (CPI)، دوشنبه:

این گزارش‌ها شامل داده‌های مربوط به تراز تجاری هند و نرخ تورم مصرف‌کننده می‌باشد. تراز تجاری میزان واردات و صادرات کشور را نشان می‌دهد، در حالی که CPI نشان‌دهنده تغییرات در قیمت کالاها و خدمات مصرفی است و معیاری برای تورم می‌باشد.

دیدار وزرای مالی منطقه یورو در بروکسل، دوشنبه:

این جلسه شامل بحث و تبادل نظر درباره مسائل اقتصادی و مالی منطقه یورو است. تصمیمات و بیانیه‌های صادره می‌تواند تأثیر زیادی بر بازارهای مالی و اقتصادی منطقه داشته باشد. چشم انداز اقتصادی اروپا می تواند موجب نوسان ارز یورو شود.

بودجه ۲۰۲۴-۲۵ استرالیا، سه‌شنبه:

بودجه سالانه استرالیا شامل برنامه‌های دولت برای هزینه‌ها و درآمدها است. تصمیمات بودجه‌ای می‌تواند تأثیر زیادی بر رشد اقتصادی، اشتغال و نرخ بهره داشته باشد.

شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) ژاپن، سه‌شنبه:

این شاخص تغییرات در قیمت کالاها و خدمات فروخته شده توسط تولیدکنندگان را نشان می‌دهد. PPI به عنوان یک شاخص پیشرو برای تورم مصرف‌کننده شناخته می‌شود.

CPI آلمان، انتظارات نظرسنجی ZEW، سه‌شنبه:

CPI تغییرات قیمت کالاها و خدمات مصرفی را در آلمان نشان می‌دهد. نظرسنجی ZEW نیز شامل دیدگاه‌های کارشناسان مالی درباره شرایط اقتصادی جاری و آینده آلمان است. ادامه مهار تورم چراغ سبزی برای کاهش نرخ های بهره در آینده نزدیک خواهد بود که می تواند یورو را تحت تاثیر قرار دهد.

ادعاهای بیکاری بریتانیا، بیکاری، سه‌شنبه:

این گزارش شامل تعداد افراد بیکار و درخواست‌کننده بیمه بیکاری و نرخ بیکاری است. نرخ بیکاری یکی از شاخص‌های کلیدی سلامت اقتصادی کشور است. بعد از فرار از رکود، بهبود وضعیت اشتغال می تواند چاشنی صعود پوند شود.

PPI آمریکا و سخنرانی مقامات بانکی، سه‌شنبه:

این شاخص تغییرات قیمت کالاها و خدمات فروخته شده توسط تولیدکنندگان در ایالات متحده را نشان می‌دهد و به عنوان یک شاخص پیشرو برای تورم مصرف‌کننده در نظر گرفته می‌شود.

سخنرانی‌های رئیس فدرال رزرو، آقای جروم پاول و عضو شورای بانک مرکزی اروپا کلاس نات می‌تواند سرنخ‌هایی درباره سیاست‌های پولی آینده ارائه دهد و تأثیر زیادی بر بازارهای مالی داشته باشد.

تصمیم نرخ بهره چین، چهارشنبه:

تصمیم‌گیری درباره نرخ بهره توسط بانک مرکزی چین می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر اقتصاد داخلی و بازارهای جهانی داشته باشد. نرخ بهره پایین‌تر می‌تواند به تحریک رشد اقتصادی کمک کند.

تولید صنعتی و تولید ناخالص داخلی منطقه یورو، چهارشنبه:

این گزارش‌ها نشان‌دهنده سلامت بخش صنعتی و کلی اقتصاد منطقه یورو هستند. افزایش تولید صنعتی و تولید ناخالص داخلی نشان‌دهنده رشد اقتصادی مثبت است.

CPI، فروش خرده‌فروشی، موجودی‌های کسب‌وکار، شاخص تولید امپایر آمریکا، چهارشنبه:

این گزارش‌ها شامل اطلاعاتی درباره تورم مصرف‌کننده، تغییرات در فروش خرده‌فروشی، موجودی‌های کسب‌وکار و شرایط اقتصادی بخش تولید در منطقه امپایر است. پس از کند شدن بازار کار، حالا بخش تولید در کانون توجه است. اگر تولید هم در اممریکا از تب و تاب بیوفتد، شاخص دلار فشار بیشتری را متحمل خواهد شد. در غیر اینصورت، تحت تاثیر ادامه سیاست های انقباضی به تثبیت خود ادامه خواهد داد.

بیکاری استرالیا، پنج‌شنبه:

این گزارش شامل نرخ بیکاری و تغییرات در تعداد افراد شاغل و بیکار در استرالیا است. نرخ بیکاری پایین‌تر نشان‌دهنده بهبود شرایط اقتصادی است.

تولید ناخالص داخلی و تولید صنعتی ژاپن، پنج‌شنبه:

این گزارش‌ها نشان‌دهنده سلامت کلی اقتصاد ژاپن و بخش صنعتی آن هستند. رشد تولید ناخالص داخلی و تولید صنعتی نشان‌دهنده رشد اقتصادی مثبت است.

قیمت‌های املاک چین، شاخص های خرده‌فروشی و تولید صنعتی، جمعه:

این گزارش‌ها شامل تغییرات در قیمت املاک، میزان فروش خرده‌فروشی و تولید صنعتی در چین است. این شاخص‌ها می‌توانند نشان‌دهنده وضعیت اقتصادی کلی چین باشند. در حالی که کمی آینده رشد اقتصادی چین در ابهام است، بهبود این شاخص ها می تواند به ارزهای آسیایی و اقیانوسیه کمک کند.

CPI منطقه یورو، جمعه:

این شاخص تغییرات قیمت کالاها و خدمات مصرفی را در منطقه یورو نشان می‌دهد و به عنوان یک شاخص کلیدی برای تورم در نظر گرفته می‌شود. نگاه بازار و بانک مرکزی اروپا به این گزارش هاست تا بتوانند در خصوص زمانبندی کاهش نرخ های بهره گمانه زنی کنند. ادامه مهار تورم در حد پیش بینی، این احتمال را که بانک مرکزی اروپا نرخ های بهره را زودتر از همتای امریکایی خود کاهش دهد تقویت خواهد شد که می تواند فشار فروش بر یورو را افزایش دهد.

تماس با ما

چطور می توانیم به شما کمک کنیم؟
ارائه پشتیبانی درخشان مشتریان بخش جدایی‌ناپذیری از فلسفه کسب‌وکار ما است. همکاران ما ۲۴ ساعته در ۵ روز هفته آماده‌اند تا به هر نحو ممکن به شما کمک کنند.

ما را بیابید